1

FVF,
Federatie voor Verzekerings- en
Financiƫle tussenpersonen,
de beroepsvereniging van de
Nederlandstalige
verzekeringsmakelaar

Word verzekeringsmakelaar

Wilt u de stap zetten naar het beroep van verzekeringsmakelaar?

Lees hier meer.

Word lid

Met uw hulp en vertrouwen kunnen wij ons nog sterker positioneren met als belangrijkste doelstelling de verdediging van uw belangen in een snel veranderende omgeving.

Vind een job

Op zoek naar een job in de verzekeringssector?

Vind ze hier!

Vind een FVF-makelaar

Ontdek waar de FVF-makelaars gevestigd zijn in België.

Vind een FVF-makelaar!

Ontdek onze jongerensite

Ontdek onze jongerensite

FVF ontwikkelde speciaal op maat van jongeren een website die hen in hun taal uitlegt wat verzekeringen zijn en wat daarbij de rol van een verzekeringsmakelaar is.

Bezoek de jongerensite
Uw voordelen als FVF-lid

Uw voordelen als FVF-lid

FVF-leden genieten tal van voordelen. 

Ontdek ze hier!

Meer dan 1.200 onafhankelijke makelaarskantoren

Meer dan 1.200 onafhankelijke makelaarskantoren zijn aangesloten en hebben dus recht op de unieke service van onze federatie. Door permanent hoog te mikken, zowel inzake collectieve belangenbehartiging als op het vlak van de individuele dienstverlening, is FVF uitgegroeid tot een van de belangrijkste actoren in de verzekeringssector. Als spreekbuis van de makelarij is zij meer dan ooit een gesprekspartner, zowel binnen als buiten de verzekeringssector.


Voortgezette vorming
Twin Peaks II: opleidingen & praktische tools

FVF, bezige bij in 2014

FVF, bezige bij in 2014

Laatste nieuws

Beknotting vrije keuze consument door kruisfinanciering van banken

Naar aanleiding van het jaarverslag van de Nationale Bank van België maakte de pers gewag van een gangbare praktijk die sommige banken toepassen binnen hun model, namelijk de kruisfinanciering. Via dit type van financiering worden consumenten bijvoorbeeld gelokt met goedkope woonkredieten die gecompenseerd worden door het aanrekenen van kunstmatig hoge winstmarges op andere financiële producten of diensten.

De vrije keuze van de consument wordt door de verplichte koppeling van een woonkrediet met verzekeringen enorm beknot en zorgt voor een verzekeringspakket dat vaak te duur is en niet aangepast is aan wat de consument effectief nodig heeft. Een praktijk die onaanvaardbaar is voor FVF en zeker herbekeken zou moeten worden door de Belgische autoriteiten.

Lees meer

FVF in de pers door koppelverkoop - 2

Ook vorig weekend haalde FVF de pers in het kader van koppelverkoop.

Naar aanleiding van Batibouw verscheen opnieuw een artikel in De Standaard dat waarschuwt voor de valkuilen van een goedkoop woonkrediet.

Lees meer