FVF steunt de actiedag '1 dag niet'

24-12-2014

De Federale Overheidsdienst (FOD) van Binnenlandse zaken gaat voor minder inbraken. Met de nationale actiedag "1 dag niet" wil ze vandaag iedereen extra sensibiliseren.

11 december moet het hoogtepunt worden van een preventiecampagne tegen inbraken. Naast de overheid, de politie en b-post, schaart ook de verzekeringssector zich achter dit initiatief.

De bedoeling is om gezinnen, ondernemers, scholen, verenigingen, bedrijven,. te laten nadenken over wat zij zelf kunnen doen om hun huis, bedrijf, straat of buurt veilig te houden. Op de Facebookpagina en website www.1dagniet.be kan iedereen zijn of haar eigen initiatief publiceren.

Tal van preventietips, creatieve ideeën en een gloednieuwe app staan op deze website. De boodschap is positief: met waakzaamheid, een sociale buurt en een paar eenvoudige maatregelen kom je al een heel eind ver. FVF ondersteunt deze nationale actiedag en zet dit initiatief vandaag extra in de kijker op haar website en LinkedIn-pagina. Deze actiedag toont aan dat preventie een belangrijke schakel in de strijd tegen woninginbraken is. Maar, ook een goede bescherming kan geen kwaad. Vorig jaar werden er iets meer dan 75.000 woninginbraken gemeld. Dat zijn er zo'n 200 per dag. Spreek vandaag met uw cliënten over dit initiatief, promoot de actiedag "1 dag niet".

Meer informatie vindt u ook terug op www.abcverzekering.be/content/inbraak.


Terug naar het nieuwsarchief