FVF wint haar strijd tegen Citroën inzake koppelverkoop

07-10-2014

Zoals jullie weten, strijdt FVF al sinds 2010 tegen de koppeling die Citroën maakt tussen de aankoop van een wagen en een gratis verzekering.

Heden heeft het Hof van Beroep van Brussel de veroordeling van Citroën in eerste aanleg wegens verboden gezamenlijk aanbod bevestigd.

Citroën wordt in het bestreden vonnis terecht het verbod opgelegd om bij de aankoop van een voertuig gratis zes maanden omniumverzekering aan te bieden, aldus het Hof van Beroep.

Het Hof stelt onder meer dat:

  • Citroën niet afdoende aantoont dat de aankoop van een wagen en de onderschrijving van een omniumverzekering bij de autodealer gebruikelijk samengaan. Ten eerste is een omniumverzekering geen verplichte verzekering in België. Ten tweede heeft de consument steeds de mogelijkheid een verzekering af te sluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij;
  • de wettelijke uitzondering op de verboden koppelverkoop enkel speelt voor een gezamenlijk aanbod van financiële diensten, en niet voor een gezamenlijk aanbod van een goed (wagen) en een financiële dienst (6 maanden gratis omniumverzekering).

FVF is uiteraard zeer verheugd met de afloop van dit dossier.

De rechtbanken hebben met betrekking tot de koppelverkoop en verzekeringen een aantal belangrijke principes bevestigd, die ongetwijfeld hun belang zullen hebben in vele dossiers die momenteel op de politieke tafel liggen.

Via deze link vindt u het persbericht terug dat hierover vandaag werd verstuurd.


Terug naar het nieuwsarchief