Twin Peaks II (19): Ontwerpreglement inzake gegevensbewaring

27-11-2014

In het kader van de verdere uitwerking van Twin Peaks II (AssurMiFID-gedragsregels) moet de FSMA nog een aantal reglementen uitvaardigen, in het bijzonder over 'kosten en lasten', 'rapportering' en 'gegevensbewaring'.

Op heden is er enkel zicht op een ontwerpreglement over de gegevensbewaring, waarover de FSMA via haar website een consultatie heeft georganiseerd.

FVF is hier op ingegaan, en heeft samen met de andere makelaarsfederaties Feprabel en BVVM een nota ingediend.

De integrale nota van de makelaarsfederaties kan teruggevonden worden via deze link.

De voornaamste bekommernissen betreffen het gebrek aan proportionaliteit, het bewaren van documenten van ‘potentiële' klanten en de te vage bewoordingen.

Op vraag van de makelaarsfederaties werd gisteren de sector uitgenodigd bij de FSMA om deze bekommernissen nogmaals uitvoerig mondeling toe te lichten.

Next steps?

De FSMA had oor naar de bekommernissen die werden geuit en zal een aangepast reglement incl. een verklarende toelichtingsnota opstellen en bezorgen aan de federaties.

FVF zal verder blijven ijveren voor pragmatische en realistische regels voor de verzekeringsmakelaar. Daarnaast blijft FVF t.a.v. de politieke wereld actief verder lobbyen voor een herziening en bijsturing van Twin Peaks II.

FVF houdt haar leden uiteraard verder op de hoogte.


Terug naar het nieuwsarchief