Koppelverkoop (3): FVF opnieuw in de pers

24-02-2016

In het kader van de koppelverkoop publiceerde FVF vorige week het persbericht “Woonkrediet: kijk verder dan alleen de lage rentevoet”.

Dankzij dit bericht verscheen FVF het afgelopen weekend dan ook meermaals in de media.

Hieronder vindt u een aantal interessante citaten die gepubliceerd werden:

De Standaard – “Huizenkopers worden erin geluisd met lagere rente”
“Volgens de makelaarsfederatie FVF schaadt de gebundelde verkoop van hypotheken en verzekeringen de belangen van de consument. “Als de klant zijn verzekering elders wil onderbrengen, wordt hij gestraft met een hogere rentevoet.””

De Standaard online – “Huizenkopers worden erin geluisd met lagere rente”
“Wie een woonlening sluit tegen een lage rente, maar tegelijk toezegt om een brand- of schuldsaldoverzekering te sluiten bij dezelfde bank, wordt er eigenlijk ingeluisd. De consument hangt immers voor lange tijd vast aan een verzekering waarvan het tarief jaarlijks kan worden herzien.”

De Tijd Netto – “Bodemvissen naar woonkrediet in troebel water”
“Met Batibouw in aantocht waarschuwde de makelaarsfederatie FVF gisteren nogmaals voor de koppeling van een woonkrediet en een schuldsaldo- en/of brandverzekering: de klant is meestal verplicht om de – soms gaandeweg steeds duurdere – verzekering de hele looptijd van het woonkrediet aan te houden, anders heeft de bank het recht ook de korting in te trekken en gaat de rente hoger.”


Terug naar het nieuwsarchief