Geniet als FVF-lid van tal van voordelen!

Onze leden genieten van tal van voordelen. Klik hieronder op de verschillende soorten van voordelen voor een voorproefje!

Blijf met FVF steeds up-to-date!

FVF-leden krijgen toegang tot de exclusieve ledenzone op onze website die het volgende biedt:

 • Het FVF-forum waar collega’s hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Het is dan ook het medium bij uitstek om snel een antwoord te krijgen op het plaatsen van niet voor de hand liggende risico’s.
 • Blijf op de hoogte met de e-flashes en wekelijkse nieuwsbrieven boordevol cruciale beroepsinformatie en belangrijke FVF-dossiers.
 • Toegang tot de uitgebreide e-bib op de ledenzone. Deze elektronische bibliotheek verzamelt belangrijke informatie, modellen, tools (bijvoorbeeld GDPR-tools, IDD-tools, ...) en reglementering op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Toegang tot e-connect waar u teksten, afbeeldingen en video's over allerlei thema's terugvindt. Steeds wordt de meerwaarde van de verzekeringsmakelaar in de kijker gezet. In slechts enkele klikken deelt u deze met uw klanten.
 • Gratis toegang tot De Dag van de Makelaar, het evenement bij uitstek van de Nederlandstalige verzekeringsmakelaar. Door het bijwonen van het evenement, blijft u up-to-date van alle sectorale aangelegenheden. Tevens is het ook de ideale gelegenheid om in contact te komen met uw collega-makelaars, het FVF-team, studenten ‘Financie- en Verzekeringswezen’ of medewerkers van verschillende verzekeringsmaatschappijen.
 • Raadplegen van de KMI-windkaarten. Deze kaarten kunnen verzekeringsmakelaars gebruiken in het kader van schadebeheer.
 • Plan een compliant-bezoek in voor individuele begeleiding op uw kantoor.
 • ...

Vrijuit

Als lid ontvangt u een hardcopy van ons magazine Vrijuit waarin vierjaarlijks steeds de belangrijkste dossiers, sectorale ontwikkelingen en FVF-evenementen worden belicht. 

Vrijuit kan ook digitaal gelezen worden waar u maar wenst!

Toegang tot handelsinformatie

CreditSafe     Elke verzekeringsmakelaar heeft voor bepaalde KMO-klanten of prospecten wel eens nood aan wat meer concrete bedrijfsinformatie.

In dat kader biedt FVF haar leden een voordeel aan.

Via Creditsafe kunnen FVF-leden gratis handelsrapporten van Belgische bedrijven downloaden. De handelsrapporten bevatten naast bedrijfsinformatie, ook een score van de financiële gezondheid van het bedrijf, alsook informatie over de kredietlimiet.

Het overnameplatform

FVF ontwikkelde het overnameplatform om verzekeringsmakelaars een tool aan te bieden waarop men anoniem zowel een verzekeringsportefeuille ‘te koop’ kan aanbieden, als een zoekertje kan plaatsen om een portefeuille over te nemen van een concullega. 

EXTRA FUNCTIES VOOR FVF-LEDEN

Het platform staat open voor iedereen, maar enkel de FVF-leden krijgen volledige toegang tot alle functionaliteiten van het platform. Zo kan iedereen een verzekeringsportefeuille ‘te koop’ aanbieden en ingaan op zoekertjes, maar kunnen enkel FVF-leden reageren op ‘te koop’ aangeboden portefeuilles en zoekertjes plaatsen. Om een portefeuille als ‘te koop’ aan te beiden, dient men onder andere de grootte van de verzekeringsportefeuille, de regio en verhouding particulieren/ ondernemingen op te geven. 

FVF-leden hebben bovendien toegang tot een leidraad van overname verzekeringsportefeuille als inspiratiebron voor een raamovereenkomst en kunnen ons webinar herbekijken over de belangrijke aandachtspunten bij een overname.

FVF staat haar leden bij!

 • Leden kunnen voor hun beroepsgerelateerde vragen steeds terecht bij het FVF-team.
 • Voor technische vragen en problemen kunnen onze leden steunen op de deskundigheid van onze diverse commissies.
 • De Juridische Commissie werd binnen FVF opgericht om haar leden de mogelijkheid te bieden vragen en/ of problemen voor te leggen aan een onafhankelijk orgaan. FVF heeft de taak de beroepsbelangen van de professionele verzekeringstussenpersonen te beschermen. Deze taak rechtvaardigt het indienen door FVF van gerechtelijke procedures. Dankzij haar enorme inzet boekte de Juridische Commissie doorheen de jaren reeds vele positieve resultaten in verscheidene dossiers. 
 • FVF helpt haar leden ook bij het zoeken naar nieuwe medewerkers. Op de FVF-jobsite kunnen leden openstaande vacatures gratis posten. Deze worden ook steeds op LinkedIn geplaatst voor extra visibiliteit.

Financiële voordelen

Brokers Training

     Vanaf 2020 moeten verzekeringsmakelaars, VVD’ers, subagenten en verantwoordelijke effectieve leiders jaarlijks minstens 15 uur bijscholing volgen. Om uw opleidingsinspanning een extra duwtje in de rug te geven, genieten FVF-leden tot 30 september 2021 van 50% korting op de meeste opleidingen van Brokers Training! De ledenkorting is van toepassing voor zowel de zaakvoerders als het personeel. 

Daarnaast lanceerde Brokers Training ‘Advisors Up-to-date’, hét online opleidingsplatform voor de verzekeringsmakelaars en hun personeel. Via de persoonlijke, digitale leeromgeving kan u efficiënt en veilig van thuis of kantoor uit opleidingspunten verzamelen in zowel verzekeringsbemiddeling, kredietbemiddeling als bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten.

Polis Beroepsaansprakelijkheid, Cyber en Bestuurdersaansprakelijkheid

1. Beroepsaansprakelijkheid
Voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, die door de Wet Verzekeringen van 4 april 2014 verplicht wordt gesteld voor verzekeringstussenpersonen, kunnen FVF-leden tegen een gunstige prijs/kwaliteitverhouding intekenen bij MS Amlin. Klik hier voor meer informatie omtrent de dekkingen en premies.

2. Cyber
Cyberincidenten verschijnen meer en meer ten tonele met de toegenomen online aanwezigheid. Deze polis zorgt voor de continuïteit van het kantoor ingeval van een beveiligings- of systeemfalen of bij een inbreuk op de wetgeving ter bescherming van persoons- of bedrijfsgegevens.

3. Bestuurdersaansprakelijkheid
Doel van deze polis is het veilig stellen van uw privévermogen bij een bestuurdersfout. Nieuwe wetgeving (GDPR, antiwitwas, IDD-richtlijn, hervorming vennootschapswetgeving, enz.), met bijkomende bestuurdersverplichtingen, zal immers met zekerheid tot een verhoging van het aantal vorderingen (en hogere schadeclaims!) voor bestuurdersfouten leiden.

Polis rechtsbijstand

Euromex    Leden die een polis rechtsbijstand wensen te onderschrijven, kunnen dit tegen gunstige prijs/kwaliteitverhouding doen bij Euromex. De polis is een All Risk-polis, wat inhoudt dat alle niet-uitgesloten juridische geschillen gedekt zijn. Voor meer informatie betreffende de voordelen verbonden aan deze groepspolis, klik hier.

Zoomit

Zoomit

Zoomit is een dienst die beschikbaar is in het programma voor internetbankieren van de meeste banken in België. Zoomit laat u toe om uw vervaldagberichten elektronisch te versturen naar het e-bankingsysteem van de verzekerden.

FVF heeft gezorgd voor een gunsttarief, d.i. het laagste tarief op de markt gebaseerd op de volumes van de grote maatschappijen, m.n. 0,32 € (excl. BTW) per actief document (normaal tarief bedraagt 0,64 € (excl. BTW)). Meer informatie vindt u hier.

Overige financiële voordelen

 • 15% korting op de officiële prijs van een aangeboden toestel van Brother bij aankoop via een erkend verdeler.
 • 12% korting op de officiële catalogus- en internetprijzen van kantoorartikelen, kantooruitrusting en -inrichting bij OTTO Office.
 • Een groepscontract bij Reprobel inzake reprografie.
 • Voordelig aanvragen bij DIV uitvoeren via internet, van gelijk welke locatie, dus ook van bij de klant. Per aanvraag betalen FVF-leden slechts € 0,50 excl. BTW.
 • 40% korting voor de bestelling van maaltijd- en ecocheques via Edenred, uitgever van TicketRestaurant®.
 • FVF-leden krijgen verschillende kortingen op documentatie en publicaties van ANPI.
 • 5% korting op abonnementen van Teledesk Group.
 • Bespaar gemiddeld 30% op aankopen via uw digitale marktplaats op Yucopia waarop men onder andere kantoormateriaal en tankkaarten kan aankopen.
 • ...

'Je Makelaar, Je beste Verzekering'

Als lid van FVF geniet u tegelijkertijd ook van alle voordelen van Brocom. U kan alle ‘Je Makelaar, Je beste Verzekering’-campagnes actief mee uit dragen bij u op kantoor dankzij het marketingpack dat u steeds wordt bezorgd. Dit pakket bevat posters, flyers, banners, e-mailhandtekeningen, checklists, ...

Lees zeker ook '10 redenen om FVF-lid te zijn'!

Interesse om lid te worden van FVF? Neem dan zeker contact op met FVF!

Lid van FVF? 

Lees op de ledenzone uitgebreid alle informatie per ledenvoordeel.