Herinnering: vanaf 2 augustus nieuwe bemiddelingsfiches ‘analyse voor spaar- en beleggingsverzekeringen

01-08-2022

Duurzaamheid staat hoog op de Europese agenda. Zo wenst men van Europa een klimaatneutraal continent te maken tegen 2050. Eén van de grote pijlers hierbij is de transitie naar een groene, duurzame en klimaatneutrale economie.

Om dit te bewerkstelligen, kijkt Europa ook naar de financiële sector, waaronder de verzekeringssector. Het heroriënteren van beleggingen en financieringen naar meer ‘duurzame’ economische activiteiten, is hierbij de leidraad.

Peil naar de duurzaamheidsvoorkeuren van uw klant

In de maand juni werd de vernieuwde bemiddelingsfiche ‘analyse voor spaar- en beleggingsverzekeringen’ en de toelichtingsnota ‘duurzaamheidsvoorkeuren’ door de sector gelanceerd. Deze vernieuwde bemiddelingsfiche is van toepassing vanaf 2 augustus.

Via het sectoraal telebib-platform werd deze vernieuwde bemiddelingsfiche reeds aan de diverse beheerpakketten bezorgd.

Leaflet duurzaamheidsvoorkeuren

Assuralia heeft in samenwerking met Febelfin ook een leaflet uitgewerkt die u kan gebruiken om aan uw klanten de grote lijnen alsook de praktische uitvoering toe te lichten.

Ongelukkige Europese timing

Het implementeren van de Europese duurzaamheidsvisie in de financiële sector beroert ons allen. Het achterliggende gedachtegoed is toe te juichen, enkel de huidige uitrol van het project zorgt voor enkele niet onbelangrijke bekommernissen. In het voorwoord van het jongste FVF-duidingsmagazine Vrijuit kon u de standpunten en bezorgdheden van FVF reeds lezen. Ook Assuralia en Febelfin deelden hun mening hierover in een gezamenlijk opiniestuk.

Quid productaanbod?

Het is aan de verzekeringsmaatschappijen om u de nodige productinformatie van hun aanbod ‘spaar- en beleggingsverzekeringen’ te bezorgen.


Terug naar het nieuwsarchief