Nieuwe statuten tussenpersoon in kredietbemiddeling (8): FVF bekomt uitstel rond verhoogde inschrijvingskost

29-02-2016

Zoals u weet, dient iedere tussenpersoon die na 1/11/2015 nog aan kredietbemiddeling wenst te doen een erkenningsdossier in te dienen bij de FSMA, en daar hangt een inschrijvingskost per statuut (hypothecair krediet/consumentenkrediet) aan vast.

Oorspronkelijk bedroeg deze kost 500 euro per statuut. Het voornemen van de FSMA was om deze vanaf 1 maart 2016 op te trekken tot 628,00 euro.

FVF heeft hierop onmiddellijk gereageerd naar de FSMA toe. De wet voorziet immers een overgangsmaatregel waardoor het overgrote deel van de bestaande kredietbemiddelaars tot 30 april 2017 de tijd krijgt om zijn dossier bij de FSMA in te dienen, waarbij FVF trouwens vele leden bijstaat.

Na intense contacten met de FSMA is FVF verheugd u te kunnen melden dat, op aandringen van FVF, de verhoging van de inschrijvingskost pas van toepassing wordt vanaf 1 september a.s..

Advies FVF

Zoals u weet, staat FVF haar leden bij in het kader van de online registratie bij de FSMA. Zie hier (na inlog). 

FVF raadt de betrokken leden aan om het document tot aanvraag van de service zo snel als mogelijk aan FVF te bezorgen. Op die manier kan FVF de afspraak nog vóór 1 september inplannen, en wordt u niet geconfronteerd met de verhoging van de inschrijvingskost.


Terug naar het nieuwsarchief