Gedragsregels geregelde bijscholing

De voortgezette vorming is verplicht voor makelaars, agenten, subagenten en verantwoordelijken voor distributie en dit conform de Wet van 4 april 2014. Zo dienen alle betrokken partijen op regelmatige basis bijscholingen te volgen. Deze bijscholingen dienen gezien te worden als een aanvulling op de reeds opgedane verplichte beroepskennis.

De makelaars, agenten en hun VVD'ers moeten in totaal 30 studiepunten verzamelen binnen elke opeenvolgende periode van drie jaar.

De subagenten en hun VVD'ers moeten in totaal 20 studiepunten behalen binnen elke opeenvolgende periode van drie jaar.

Lees hier de gedragsregels en de FAQ-lijst.

Per sector is er een accreditatiecommissie opgericht die zich ondermeer uitspreekt over de accreditaties van de opleidingsverstrekkers die verbonden zijn aan de betrokken beroepsverenigingen. De accreditatiecommissie van de verzekeringssector bestaat uit vertegenwoordigers van Assuralia en van de makelaarsfederaties FVF, Feprabel en BVVM. De accreditatiecommissie van de banksector bestaat uit vertegenwoordigers van Febelfin, BZB en Fedafin. De FSMA heeft een residuaire accreditatiebevoegdheid voor de opleidingsverstrekkers die niet verbonden zijn aan één van voormelde beroepsverenigingen.

Via deze link kan u de lijst terugvinden van de opleidingsverstrekkers die via de accreditatiecommissie van de verzekeringssector geaccrediteerd zijn.

Klik op deze link voor een accreditatieaanvraag.

Een klacht tegen een bepaalde opleidingsverstrekker kan overgemaakt worden via het klachtenformulier.